Colombia gaat Pablo Escobar’s nijlpaarden afmaken

© Juan Barreto / AFP

El Espectador

| Bogotá | Boris van der Spek | 03 november 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» FTX-oprichter Sam Bankman-Fried schuldig bevonden aan fraude

» VN waarschuwt voor genocide in Gaza

De populatie nijlpaarden zorgen voor schade aan ecosystemen

Colombia gaat proberen de populatie van meer dan honderd nijlpaarden, afkomstig uit de dierentuin van wijlen drugskoning Pablo Escobar, aanpakken. Volgens El Espectador wil men de dieren steriliseren, ze verhuizen naar andere landen en mogelijk afschieten. Autoriteiten schatten dat er momenteel 169 nijlpaarden zijn in Colombia, vooral in en rond de Magdalenarivier, en dat als er geen maatregelen worden genomen, het er duizend kunnen zijn in 2035.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De nijlpaarden, die zich na de dood vanuit Escobar verspreidden naar nabijgelegen rivieren, hebben geen natuurlijke vijanden in Colombia en zijn uitgeroepen tot een invasieve soort die schade toebrengt aan flora en fauna. Volgens de eerste fase van het plan moeten 40 nijlpaarden per jaar gesteriliseerd worden.

Experts zeggen dat sterilisatie alleen niet genoeg is om de toename van de nijlpaarden onder controle te houden. Daarom is de regering bezig met het regelen van de overplaatsing van nijlpaarden naar andere landen. Er zou onder meer contact zijn met Mexico, India en de Filipijnen.

Lees ook:

Recent verschenen