Colombiaanse president Petro in het nauw na arrestatie zoon

© AFP

El Espectador

| Bogotá | Boris van der Spek | 01 augustus 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» West-Afrikaanse landen waarschuwen Niger, waar politici worden opgepakt

» Koranverbrandingen in Denemarken en Zweden gaan door

Nicolás Petro wordt verdacht van witwassen

De Colombiaanse president Gustavo Petro is dit weekend door de arrestatie van zijn oudste zoon Nicolás in een nieuw schandaal verzeild geraakt. Petro heeft een onafhankelijk onderzoek beloofd. De president zelf heeft gegarandeerd zich niet te bemoeien met het proces, schrijft El Espectador. Desondanks betekent de arrestatie een nieuwe klap voor de linkse president, die deze week precies een jaar in het zadel zit.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Het onderzoek naar Nicolás Petro loopt al langer. Hij zou geld uit het drugsmilieu hebben aangenomen en dit hebben gebruikt om de verkiezingscampagne van zijn vader te financieren. Eerder kwam de broer van de president al in opspraak omdat hij zijn macht zou hebben misbruikt. Voor Gustavo Petro zijn de beschuldigingen extra pijnlijk, omdat hij beloofde een einde te maken aan de diepgewortelde corruptie in de landelijke politiek.

Volgens experts zal het schandaal Petro’s agenda niet ten goede komen en wordt van de Colombiaanse president verwacht dat hij zijn kabinet voor de derde keer zal herschikken om de centrumpartijen, die hij nodig heeft voor zijn plannen, tevreden te stellen.

Lees ook:

Recent verschenen