Directeur Indiase beurs was ‘marionet in handen van goeroe’

© Rafiq Maqbool / AP Photo

360 Magazine

| Amsterdam | 28 februari 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Amerikaans onderzoek: huizen in straten met controversiële namen staan langer te koop

» Australische oliebedrijf Santos verdrievoudigd winst door hoge brandstofprijzen

Goeroe leidde Indiase beurs

Chitra Ramkrishna, voormalig directeur van de National Stock Exchange (NSE), de grootste beurs van India, deelde vertrouwelijke informatie met een spirituele goeroe in de Himalaya en nam cruciale beslissingen op advies van hem. Dit zeggen onderzoekers van beurswaakhond Securities and Exchange Board of India (SEBI). Ramkrishna zou bedrijfsplannen, agenda’s van bestuursvergaderingen en financiële verwachtingen hebben gedeeld met de niet nader genoemde goeroe, bericht BBC. Ze verliet de beurs in 2016.

Ramkrishna meent dat leidinggevenden vaker om informeel advies vragen bij coaches: ‘Ik meende dat zijn begeleiding me zou helpen mijn rol beter te vervullen.’ Maar SEBI zegt dat de yogi de NSE feitelijk leidde, en dat Ramkrishna ‘slechts een marionet in zijn handen’ was tot aan het einde van haar directeurschap.

SEBI legde Ramkrishna een boete op van 30 miljoen roepies (circa 350.000 euro), en een verbod voor drie jaar om samen te werken met een beurs of een bedrijf dat bij de toezichthouder is geregistreerd.

Lees ook:

Recent verschenen