Donald Trump kan boete van 454 miljoen dollar voor fraude niet betalen

© Jim Watson / AFP

The Washington Post

| Washington D.C. | Joep Harmsen | 20 maart 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Canada stopt met het leveren van wapens aan Israël

» Atleten uit Rusland en Belarus uitgesloten van opening Olympische Spelen

Mogelijk wordt er beslag gelegd op Trumps bezittingen

Voormalig president Donald Trump kan de rechtbank in New York niet garanderen dat hij meer dan 450 miljoen dollar aan boetes, inclusief rente, zal betalen na zijn civiele veroordeling in februari voor financiële fraude binnen zijn vastgoedimperium. Dat gaven zijn advocaten op maandag 18 maart toe, meldt Politico. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat de openbare aanklager van de staat New York, Letitia James, beslag legt op zijn bezittingen.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Eind vorige maand wees een rechter in hoger beroep het verzoek van Trump af om de uitvoering van het vonnis voor wijdverspreide bedrijfsfraude te pauzeren. Een volledig panel van het New Yorkse hof van beroep overweegt nu of het vonnis moet worden opgeschort terwijl Trump in hoger beroep gaat.

De advocaten van Trump hebben aangeboden dat Trump een borgsom van 100 miljoen dollar zou kunnen betalen – veel lager dan wat normaal gesproken nodig zou zijn om de uitvoering van het vonnis tegen te houden. Openbaar aanklager James heeft zich tegen dat voorstel verzet.

Recent verschenen