Donald Trump is schuldig aan meervoudige fraude, aldus voormalig aanklager

Evan Vucci/AP

360 Magazine

| Amsterdam | 24 maart 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Hermitage Sint-Petersburg trekt verzoek in om werken uit Milaan terug te krijgen

» Zwitserse banken beheren zo’n 200 miljard Zwitserse frank van Russische klanten

Einde vervolging ‘ernstig falen van de rechtsgang’

’Mark F. Pomerantz, die namens de rechtbank van Manhattan een onderzoek leidde naar Donald Trump, zegt dat de voormalige Amerikaanse president schuldig is aan meervoudige fraude’, aldus Axios. Pomerantz, die met pensioen ging om aan het Trump-onderzoek te werken, nam op 23 februari ontslag.

In zijn ontslagbrief, in bezit van The New York Times, verklaart hij voor het eerst expliciet zijn overtuiging dat het Openbaar Ministerie de voormalige president had kunnen veroordelen. De beslissing van officier van justitie Bragg om het onderzoek naar Donald Trump te staken, was ’in strijd met het algemeen belang’, schreef hij.

Pomerantz, die overwoog Trump aan te klagen voor het vervalsen van financiële documentatie, beschreef het beëindigen van de vervolging als ’ernstig falen van de rechtsgang’. ’De nieuwe officier van justitie van Manhattan heeft er inderdaad voor gekozen om Trump niet aan te klagen’, verklaart Pomerantsz aan Axios. ’Geen enkel dossier is perfect. Zelfs als er risico’s waren, ben ik ervan overtuigd dat niet overgaan tot vervolging schadelijker zal zijn voor het vertrouwen in de rechtspleging.’

Lees ook:

Recent verschenen