Duitsland: gezamenlijke coming out van katholieke lhbti’ers

Still uit documentaire © Tagesschau

360 Magazine

| Amsterdam | 27 januari 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Schrijver Maya Angelou is eerste zwarte vrouw op Amerikaanse munt

» Na staatsgreep in Burkina Faso vragen demonstranten Rusland om hulp

Katholieke lhbti’ers protesteren tegen discriminatie

‘Meer dan honderd werknemers van katholieke instellingen treden gezamenlijk naar voren als lhbti’ers. Zij willen de aandacht vestigen op een discriminerend systeem’, schrijft het Duitse nieuwsprogramma Tagesschau op haar website.

In een documentaire van omroep ARD doen honderd queer katholieken voor het eerst publiekelijk verslag van hun ervaringen in de Katholieke Kerk en haar instellingen. Tegelijkertijd treedt een groep van honderdvijfentwintig gelovigen naar buiten onder de naam Out in Church, om te protesteren tegen de arbeidswetgeving en een niet-transparant systeem dat discriminatie van lhbti-werknemers toelaat. De kerk is de op een na grootste werkgever in Duitsland.

‘Wie voor de katholieke kerk of katholieke instellingen werkt, moet in zijn arbeidscontract instemmen met speciale bepalingen die diep in de privésfeer binnendringen en die queer, dat wil zeggen niet-heteroseksuele of cisgender personen, verbieden open te zijn over hun identiteit. Het homohuwelijk zou uiteindelijk tot ontslag kunnen leiden’, schrijft Tagesschau.

Lees ook:

Recent verschenen