Eerste wilde bizon geboren in VK sinds duizenden jaren

© YouTube / The Guardian

360 Magazine

| Amsterdam | 24 oktober 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Lula en Bolsonaro richten zich op argwanende kiezer: evangelicals en vrouwen

» Duitsers verminderen gasverbruik dankzij warm weer

Kalf kwam als verrassing voor natuuropzichters

‘Een baanbrekend herbebossingsproject had een vroege verrassing: een wankelende babybizon’, schrijft The Guardian. In september is de eerste wilde bizon in het Verenigd Koninkrijk geboren sinds duizenden jaren. In juli werden er drie bizons in Kent vrijgelaten, allemaal vrouwtjes, ‘maar één had een geheime passagier aan boord’. Bizons verbergen hun zwangerschap om te voorkomen dat roofdieren het op zwangere dieren of hun jongen gemunt hebben.

Het vrouwelijke kalf werd na een paar dagen ontdekt toen de natuuropzichters de moeder, die een afgelegen plek had gevonden om te bevallen, niet meer konden vinden. ‘Het kalf is met sprongen vooruit gegaan – letterlijk,’ zei Tom Gibbs, een bizonwachter, tegen de Britse krant. Hij voegde eraan toe dat ze graag rondjes om de volwassenen heen rent.

Het project is een samenwerking tussen de Kent Wildlife Trust en Wildwood Trust. Ze hadden wel gehoopt dat de nieuwe kudde zich te zijner tijd zou voortplanten, maar de nieuwe baby is een bonus. Eind oktober wordt er een stier uit Duitsland verwacht om zich bij de drie vrouwelijke bizons te voegen.

Lees ook:

Recent verschenen