Lula en Bolsonaro richten zich op argwanende kiezer: evangelicals en vrouwen

© Paulo Lopes / Anadolu Agency

360 Magazine

| Amsterdam | 24 oktober 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Eerste wilde bizon geboren in VK sinds duizenden jaren

» Duitsers verminderen gasverbruik dankzij warm weer

Lula spreekt zich uit tegen abortus en genderneutrale wc’s

Zowel de Braziliaanse president en als zijn tegenstander in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen, Luiz Inácio Lula da Silva, heeft besloten zijn inspanningen te concentreren op het electoraat dat voor elk van hen de meeste weerstand biedt, schrijft El País. Lula hield een grote bijeenkomst met evangelisch christelijke leiders, een groep met een grote voorkeur voor Jair Bolsonaro. Ondertussen is first lady Michelle Bolsonaro begonnen aan een tournee door Brazilië met bijeenkomsten die speciaal bedoeld zijn om vrouwen aan te trekken, een van de groepen die de meeste hekel hebben aan Bolsonaro.

Het charmeoffensief onder conservatieve kiezers van Lula ontlokt de kandidaat ook controversiële uitspraken. Zo heeft de voormalige president zich uitgesproken tegen abortus, een belangrijk thema voor de strenggelovige gemeenschap. ‘Ik ben persoonlijk tegen abortus en ik herinner iedereen eraan dat dit geen zaak is waarover de president van de Republiek beslist, maar het Congres.’

In Brazilië is de ingreep legaal in drie gevallen: verkrachting, risico voor de gezondheid van de moeder en bij foetussen zonder hersenen, over dit laatste heeft het Hooggerechtshof beslist. Van de geschatte één miljoen abortussen die er per jaar worden uitgevoerd zijn er slechts tweeduizend legaal, aldus El País.

Lees ook:

Recent verschenen