Elon Musk wil Donald Trump weer toelaten tot Twitter

360 Magazine

| Amsterdam | 12 mei 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» John Kerry: ‘Oorlog in Oekraïne bedreigt aanpak klimaatverandering’

» Leonid Kravtsjoek, eerste president van Oekraïne, overleden

Nieuwe eigenaar Twitter wil schorsing Trump opheffen

Elon Musk, die in april Twitter kocht voor 44 miljard dollar, wil de schorsing van voormalig president, Donald Trump, opheffen. Trump werd geschorst na de bestorming van het Capitool. ‘De uitsluiting was een vergissing omdat het een groot deel van het land vervreemd heeft,’ zei de multimiljardair op een conferentie die georganiseerd was door Financial Times.

Twitter-medewerkers hebben de macht om te voorkomen dat Trump terugkeert

In de Verenigde Staten wordt de mogelijke terugkeer van Trump op Twitter als zorgwekkend beschouwd; sommigen vrezen voor een golf van haat zaaiende uitlatingen op het socialemediaplatform. In een column die gepubliceerd werd op de website van het tijdschrift Slate is hoogleraar rechten Richard Hasen van mening dat Twitter-medewerkers de macht hebben om te voorkomen dat Trump terugkeert naar het sociale netwerk. ‘Ze kunnen [Elon Musk] onder druk zetten door te dreigen te stoppen’, schrijft hij.

Donald Trump heeft tot nu toe uitgesloten dat hij naar Twitter terugkeert. Hij zegt dat hij op het Truth-platform wil blijven, dat hij in februari oprichtte. Het nieuwe platform groeit echter met mondjesmaat.

Lees ook:

Recent verschenen