Franse politie doet onderzoek naar mysterieuze verdwijning kleuter

© Clement Mahoudeau / AFP

Le Monde

| Parijs | Boris van der Spek | 03 april 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Woede na dodelijke Israëlische aanval op hulpverleners

» Taiwan schrikt op van zwaarste aardbeving in 25 jaar

Émile verdween acht maanden geleden en werd onlangs gevonden

De Franse politie zoekt naar aanwijzingen voor de dood van een kleuter, die acht maanden geleden verdween en wiens stoffelijke overschot dit weekend werd gevonden. Dat meldt Le Monde. Émile Soleil, een jongetje van tweeënhalf jaar oud, verdween in juli terwijl hij bij zijn grootouders verbleef in een gehucht in de Franse Alpen.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Er werd destijds een grootscheepse zoekactie op touw gezet, zonder resultaat. De zoektocht werd maandag hervat, nadat een wandelaar een schedel had ontdekt op een kilometer van de plek waar de jongen voor het laatst was gezien. De politie keerde met behulp van drones en speurhonden terug om het gebied rond het kleine dorpje Le Vernet te onderzoeken op verdere resten en kleding.

Marie-Laure Pezant, een woordvoerster van de gendarmerie, zei dat het gebied vorig jaar al verschillende keren was uitgekamd. ‘Het is mogelijk dat deze botten hiernaartoe zijn gebracht door iemand of een dier of door weersomstandigheden’, aldus Pezant. De plaatselijke burgemeester, François Balique, zei: ‘Emile zou nooit alleen naar de plek zijn gegaan waar ze hem gevonden hebben.’

Recent verschenen