Woede na dodelijke Israëlische aanval op hulpverleners

© Yasser Qudih / Xinhua

The Times of Israel

| Jeruzalem | Boris van der Spek | 03 april 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Taiwan schrikt op van zwaarste aardbeving in 25 jaar

» Franse politie doet onderzoek naar mysterieuze verdwijning kleuter

De hulpverleners werden geraakt door een drone

Wereldleiders hebben zware kritiek geuit na een Israëlische luchtaanval in het centrale deel van de Gazastrook waarbij zeven hulpverleners om het leven kwamen. Dat meldt The Times of Israel. Zij herhaalden hun oproepen voor een onmiddellijk staakt-het-vuren in het oorlogsgebied.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De in de Verenigde Staten gevestigde hulporganisatie World Central Kitchen (WCK) bevestigde dinsdag dat haar medewerkers waren gedood bij een ‘gerichte aanval’ door het Israëlische leger. De doden kwamen uit Palestina, Australië, Polen, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Onder meer de premier van Australië, de president van de VS en Europese leiders hebben hun afkeur over de aanval uitgesproken.

De NGO zei dat haar team op het moment van de aanval in een ‘niet-conflict’-gebied reisde in een konvooi van twee gepantserde auto’s met het logo van WCK. ‘Ondanks de coördinatie met de IDF werd het konvooi geraakt toen het de opslagplaats in Deir al-Balah verliet, waar het team meer dan 100 ton humanitaire voedselhulp had uitgeladen die via de zeeroute naar Gaza was gebracht’, schreef de organisatie.

Recent verschenen