Taiwan schrikt op van zwaarste aardbeving in 25 jaar

© CNA / AFP

BBC

| Londen | Boris van der Spek | 03 april 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Franse politie doet onderzoek naar mysterieuze verdwijning kleuter

» Woede na dodelijke Israëlische aanval op hulpverleners

Zeker vier personen kwamen om het leven

Een aardbeving met een kracht van 7.2 heeft Taiwan woensdag op zijn grondvesten doen schudden. Het is de sterkste beving die het eiland in minstens 25 jaar heeft getroffen, zo meldt de BBC. Minstens vier personen zijn om het leven gekomen en tientallen mensen gewond zijn geraakt. Ook is een tsunami-waarschuwing voor het zuiden van Japan en de Filipijnen afgekondigd.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Volgens de Taiwanese autoriteiten zijn zeker drie personen omgekomen door een lawine in de bergachtige, dunbevolkte oostelijke provincie Hualien, waar het epicentrum lag. Minstens 26 gebouwen zijn ingestort, meer dan de helft in Hualien, waar de beving net voor de kust rond 8 uur ‘s ochtends plaatsvond toen mensen naar hun werk en school gingen.

Het Japanse weerbureau zei dat verschillende kleine tsunami’s delen van de zuidelijke prefectuur Okinawa hadden geraakt. Het kantoor schatte de kracht van de aardbeving op 7,7. Het Filipijnse seismologisch bureau gaf ook een waarschuwing uit voor inwoners van kustgebieden in verschillende provincies en drong er bij hen op aan om naar hoger gelegen gebieden te evacueren.

Recent verschenen