Israël doet opnieuw inval in ziekenhuis Al-Shifa

© AFP

Haaretz

| Tel Aviv | Joep Harmsen | 18 maart 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Noord-Korea vuurt verschillende ballistische raketten af

» Colombia schort wapenstilstand met FARC-dissidenten in deel van het land op

IDF beweert dat Hamas zich verschuilt in Al-Shifa

Het Israëlische leger (IDF) voerde zondagnacht opnieuw een operatie uit in het Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza, zo maakte een woordvoerder bekend. De inlichtingendiensten zouden informatie hebben ontvangen over de aanwezigheid van hooggeplaatste Hamas-functionarissen in het medische complex, meldt Haaretz.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Iets minder dan twee uur na de aankondiging van de start van de operatie beweerden het Israëlische leger en de interne veiligheidsdienst Shin Bet dat ‘terroristen het vuur hadden geopend’ op Israëlische soldaten tijdens de inval. Volgens de BBC beschreven getuigen scènes van ‘paniek’ in het ziekenhuis. Op sociale media gaan video’s rond – die nog niet geverifieerd zijn door de Britse omroep – van ‘zwaar geschut’ rond het ziekenhuis, waar tientallen tanks en pantservoertuigen zouden zijn ingezet.

Het Israëlische leger, dat Hamas ervan beschuldigt medische faciliteiten te gebruiken als commandocentrum, was al op 15 november het Al-Shifa-ziekenhuis binnengevallen. Aan het einde van de operatie beweerde het ‘munitie, wapens en militaire uitrusting’ te hebben gevonden, evenals een 55 meter lange tunnel die onder het ziekenhuis liep en volgens het leger door Hamas werd gebruikt.

Recent verschenen