Greta Thunberg aangehouden tijdens klimaatprotest in Londen

© Henry Nichols / AFP

The Guardian

| Londen | Boris van der Spek | 18 oktober 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Biden bezoekt Israël terwijl spanning in regio stijgt

» Van der Sloot bekent moord op Holloway in rechtbank in VS

Ze werd opgepakt vanwege het verstoren van de openbare orde

De Zweedse activiste Greta Thunberg is aangehouden tijdens een Fossil Free protest in Londen. Dat schrijft The Guardian. Thunberg was met andere activisten aanwezig buiten het InterContinental Hotel op Park Lane, waar directeuren van oliemaatschappijen vergaderden. De demonstranten probeerden de toegang tot het hotel te blokkeren, waarna ze werd gearresteerd.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Op beelden op sociale media was te zien hoe de 20-jarige activiste door politieagenten werd weggeleid en achter in een politiebus werd gezet. In een verklaring zei de politie dat ze de Wet Openbare Orde had overtreden. In totaal werden twintig klimaatactivisten opgepakt, meldde de Londense politie.

Het protest van Fossil Free London was georganiseerd op de eerste dag van het driedaagse Energy Intelligence Forum – voorheen de Oil and Money Conferentie – waar bazen van Shell en Total zouden spreken. ‘Achter deze gesloten deuren sluiten politici zonder ruggengraat deals en compromissen met lobbyisten van destructieve industrieën – de fossiele brandstof industrie,’ zei Thunberg over het forum. ‘Daarom moeten we directe actie ondernemen om dit te stoppen en dit geld uit de politiek te schoppen.’

Lees ook:

Recent verschenen