Van der Sloot bekent moord op Holloway in rechtbank in VS

© Butch Dill / AP

CNN

| Atlanta | Boris van der Spek | 18 oktober 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Greta Thunberg aangehouden tijdens klimaatprotest in Londen

» Biden bezoekt Israël terwijl spanning in regio stijgt

Daarnaast bekende hij Holloway’s moeder te hebben afgeperst

Joran van der Sloot heeft woensdag toegegeven dat hij Natalee Holloway heeft vermoord. Volgens CNN bekende Van Der Sloot dat hij de vrouw twintig jaar geleden heeft doodgeslagen op een strand op Aruba en haar lichaam vervolgens in zee had gedumpt, omdat ze niet inging op zijn avances. Daarnaast heeft de man schuld bekend aan het afpersen van de moeder van Holloway.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Van der Sloot was naar de VS gebracht vanuit een gevangenis in Peru, waar hij vastzat vanwege de moord op een vrouw in Lima, om terecht te staan in de afpersingszaak. ‘Wat mij betreft is het voorbij,’ zei Beth Holloway, de moeder van Natalee, tegen verslaggevers buiten een rechtbank in Alabama. ‘Joran van der Sloot is niet langer de verdachte van de moord op mijn dochter. Hij is de moordenaar.’

Natalee Holloway raakte vermist tijdens een schoolreisje met klasgenoten. Ze werd voor het laatst gezien op 30 mei 2005, toen ze een bar verliet met Van der Sloot, die naar school ging op Aruba. Hij werd ondervraagd over de verdwijning, maar nooit vervolgd. Een rechter verklaarde Holloway dood, maar haar lichaam werd nooit gevonden. ‘Ik wil graag de kans krijgen om mijn excuses aan te bieden aan de familie Holloway, en aan mijn eigen familie,’ zei Van der Sloot in de rechtbank.

Lees ook:

Recent verschenen
GettyImages 1523492057

Journalistiek in Iran levensgevaarlijk

New Lines Magazine | Washington
Schermafbeelding 2024 02 29 om 15.05.00

De beste non-fictie van maart

360 Magazine | Amsterdam
Bye Bye Tiberias @@. V1

Gerecenseerd

360 Magazine | Amsterdam