In China is spiritualiteit big business

© Unsplash

Sixth Tone

| Shanghai | Joep Harmsen | 25 januari 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Duitse economie is gekrompen in 2023

» Donald Tusk maakt morning-afterpil weer zonder recept beschikbaar in Polen

Professionele hulpverlening is duur in China

Steeds meer jonge Chinezen die op zoek zijn naar een balans tussen de eisen van een snelle, competitieve samenleving en hun eigen geestelijke gezondheid, wenden zich tot alternatieve methoden en spiritualiteit die meer geworteld zijn in persoonlijke overtuigingen dan in de wetenschap. Deze spirituele praktijken staan bekend als shenxinling, wat ‘lichaam, geest en ziel’ betekent.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De sector breidt zich snel uit. Volgens adviesbureau Frost & Sullivan zal de Chinese markt voor diensten op het gebied van geestelijke gezondheid, waaronder ook spirituele praktijken vallen, in 2025 een omvang hebben van 10,41 miljard yuan (1,35 miljard euro), zo schrijft Sixth Tone.

De opkomst van deze industrie is duidelijk te zien op sociale mediaplatforms, die niet alleen dienen als forums voor het delen van ervaringen, maar ook als webshops voor spirituele diensten en producten. De groei van de industrie is volgens marktonderzoekers onder andere gekoppeld aan het grote aantal mensen in China dat lijdt aan depressie. Daarnaast is professionele hulpverlening in China vaak duur, waardoor het financieel onbereikbaar is voor jonge Chinezen.

Recent verschenen