Indiaas bedrijf werkt aan eerste bioscoopfilm die compleet door AI is gegenereerd

Still uit Maharaja in Denims

South China Morning Post

| Hongkong | Joep Harmsen | 19 januari 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» VK: Hogerhuis wijst oproep van Sunak om Rwanda-plan te versnellen af

» Canada geeft Nunavut beheer over eigen grondgebied

Alle beelden in Maharaja in Denims zijn met AI gemaakt

Het Indiase Intelliflicks Studios wil de eerste bioscoopfilm produceren waarvan de beelden volledig door AI zijn gegenereerd. Dat schrijft South China Morning Post. De filmmaatschappij uit de Noord-Indiase stad Chandigarh is van plan de historische roman Maharaja in Denims van schrijver Khushwant Singh te verfilmen zonder set, acteurs of zelfs maar een camera. In een onlangs uitgebracht trailer is alvast een voorproefje te zien.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

‘AI is de weg voorwaarts en heeft deuren geopend naar grenzeloze creatieve mogelijkheden en zal zeker traditionele normen verstoren en de wereldcinema vormgeven,’ aldus Singh, die samen met techgoeroe Gurdeep Singh Pall, die voorheen bij Microsoft de leiding had over zakelijke AI-projecten, eigenaar is van Intelliflicks Studios. Volgens Singh is AI het nieuwe paradigma voor ‘toegankelijke en efficiënte creativiteit’.

De productie van de eerste door AI gegenereerde speelfilm markeert een mogelijk enorme verschuiving in de omvangrijke Indiase filmindustrie. In tegenstelling tot Hollywood, waar acteurs en scenarioschrijvers hebben geprotesteerd tegen door AI gegenereerde inhoud, staat de Indiase filmindustrie – ’s werelds grootste producent van speelfilms met meer dan 1200 releases per jaar in zo’n 25 talen – positiever tegenover AI. Vooral als het AI ingezet kan worden om de kosten te drukken.

Dat is ook de belangrijkste reden voor Intelliflicks Studios om de film door AI te laten genereren. Het produceren van Maharaja in Denims zou op de conventionele manier – met acteurs en een filmploeg – minstens 6 miljoen dollar kosten, maar AI maakt het mogelijk om de film voor een zesde van die prijs te produceren.

Recent verschenen
GettyImages 1523492057

Journalistiek in Iran levensgevaarlijk

New Lines Magazine | Washington
Schermafbeelding 2024 02 29 om 15.05.00

De beste non-fictie van maart

360 Magazine | Amsterdam
Bye Bye Tiberias @@. V1

Gerecenseerd

360 Magazine | Amsterdam