VK: Hogerhuis wijst oproep van Sunak om Rwanda-plan te versnellen af

© EPA/KHALED ELFIQI

The Guardian

| Londen | Sterre Kilsdonk | 19 januari 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Canada geeft Nunavut beheer over eigen grondgebied

» Indiaas bedrijf werkt aan eerste bioscoopfilm die compleet door AI gegenereerd is

Het omstreden wetsvoorstel zou het toestaan om migranten uit te zetten naar Rwanda

De belofte van de Britse premier Rishi Sunak om in de lente al te beginnen met het uitzetten van asielzoekers naar Rwanda is door leden van het Hogerhuis tegengehouden. Dat schrijft The Guardian. Het Lagerhuis keurde het voorstel woensdagavond wel goed.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Op donderdag drong Sunak er bij de leden van het Britse Hogerhuis op aan om zijn asielwet zo snel mogelijk goed te keuren onder het mom dat de wet ‘de wil van het volk’ weerspiegelt. Zijn opmerkingen leken echter een averechts effect te hebben. Leden van het Hogerhuis noemden Sunaks woorden ‘bizar’, ‘inhoudsloos’ en ‘vreemd’ en stelden een tijdschema van twee maanden vast om het wetsvoorstel te beoordelen.

Angela Smith, de fractieleider van de Labour Party in het Hogerhuis, vertelde aan The Guardian: ‘Sunaks persconferentie was bizar. Volgens mij heeft hij geen idee hoe het Hogerhuis werkt. We houden vast aan onze gebruikelijke procedures om dit wetsvoorstel goed te keuren.’ Op 12 maart vindt waarschijnlijk een eindstemming over het wetsvoorstel plaats.

Recent verschenen