Klimaatcrisis treft Afrika

@ Max Pixel

360 Magazine

| Amsterdam | 29 oktober 2021

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Filipijnen vrezen hoge olieprijs

» Wenen stript op OnlyFans

Inwoners van Afrika ‘extreem kwetsbaar’ voor klimaatcrisis

Een nieuw rapport van de VN waarschuwt dat miljoenen ‘extreem arme’ mensen in Afrika worden bedreigd door de versnellende klimaatverandering. ‘Extreem arm’ betreft mensen die moeten leven van minder dan € 1,60 per dag. Ook de weinige gletsjers op het continent zullen binnen twee decennia wegsmelten, aldus Al Jazeera.

Volgens het rapport van de Wereld Meteorologische Organisatie zijn de 1,3 miljard inwoners van Afrika ‘extreem kwetsbaar’, aangezien het continent meer en sneller opwarmt dan het wereldwijde gemiddelde, ook al is Afrika verantwoordelijk voor minder dan 4% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.

‘In 2030 zullen naar schatting tot 118 miljoen extreem arme mensen worden blootgesteld aan droogte, overstromingen en extreme hitte’

‘In 2030 zullen naar schatting tot 118 miljoen extreem arme mensen worden blootgesteld aan droogte, overstromingen en extreme hitte in Afrika als er geen adequate maatregelen worden genomen’, zei Josefa Leonel Correia Sacko, commissaris voor plattelandseconomie en landbouw bij de Commissie van de Afrikaanse Unie. ‘De leefomstandigheden worden slechter en het aantal mensen dat wordt getroffen neemt toe’, voegde ze eraan toe.

Recent verschenen