Lijst met namen die banden met Jeffrey Epstein hadden wordt openbaar gemaakt

© AP

USA Today

| Mclean | Boris van der Spek | 03 januari 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Kyiv en Charkiv doelwit van grootscheepse Russische aanvallen

» Israël doodt hooggeplaatste Hamas-leider bij droneaanval in Beiroet

Er wordt gesproken over Bill Clinton en Donald Trump

Een lijst met daarop bijna tweehonderd namen die op een manier een samenwerking of relatie hadden met Jeffrey Epstein en zijn rechterhand Ghislaine Maxwell wordt naar verwachting dinsdag of woensdag vrijgegeven. Dat schrijft USA Today. In de media wordt de afgelopen dagen al druk gespeculeerd over de namen die op deze lijst staan.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De lijst is opgesteld via getuigenissen en eerdere civiele rechtszaken tegen Epstein, waaronder de zaak tegen de Britse prins Andrew wegens ‘aanranding en het opzettelijk toebrengen van emotioneel leed’, die buiten de rechtbank om werd geschikt voor 12 miljoen dollar. Hoewel de lijst met namen waarschijnlijk niets zal betekenen voor de verdere vervolging van Epstein, die eerder zelfmoord pleegde, en Maxwell, die al veroordeeld is, wordt er wel veel duidelijk over zijn vriendenkring.

Velen op de lijst zullen al publiekelijk bekendstaan ​​als medewerkers van Epstein en Maxwell, of mensen die met zijn vliegtuigen hebben gevlogen. Mogelijk worden ook de vermeende slachtoffers van Epstein genoemd die naar zijn huizen zijn gebracht, waaronder een landhuis in New York, een villa in Palm Beach, en een privé-eiland op de Amerikaanse Maagdeneilanden. Tot nu toe werden alle verdachten ‘John Doe’ genoemd, terwijl het mogelijk gaat om bekende Amerikanen, waaronder Bill Clinton, Donald Trump en Kevin Spacey.

Lees ook:

Recent verschenen