Mondkapjesplicht heringevoerd in Chili na golf besmettingen

© Javier Torres / AFP

360 Magazine

| Amsterdam | 19 juni 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Buitenlandse Zakenministers VS en China ontmoeten elkaar

» BBC: Griekse kustwacht liegt over toedracht migrantenramp

Ziekenhuizen liggen vol met kinderen met het RS-virus

De Chileense regering heeft kinderen boven de vijf jaar verplicht mondkapjes te dragen op school. Op termijn wordt de mondkapjesplicht mogelijk uitgebreid naar alle openbare ruimtes in het Zuid-Amerikaanse land, schrijft Diario U.Chile. Reden is de golf aan luchtweginfecties waar kinderen in Chili mee kampen.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Met name het RS-virus is dit jaar hard toegeslagen in Chili en heeft aan zeker zes baby’s het leven gekost. Bedden, met name in de publieke gezondheidszorg, zijn er amper nog te vinden en in sommige ziekenhuizen worden kinderen behandeld in de gangen. Artsen waarschuwen dat ze veel zieke kinderen, bijvoorbeeld met 40 graden koorts, niet kunnen opnemen als er geen sprake is van acuut levensgevaar.

Volgens de oppositie in Chili had de regering zich beter kunnen voorbereiden op de komst van het virus. De staatssecretaris van Volksgezondheid heeft zijn ontslag ingediend vanwege de enorme druk op de gezondheidszorg. Voor de komende maanden, als de winterkou zich waarschijnlijk nog meer zal manifesteren, worden mensen met kinderen opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken en drukke plekken te vermijden.

Lees ook:

Recent verschenen