Netanyahu kondigt offensief op Rafah aan

© Chine Nouvelle /SIPA

CBS News

| New York | Joep Harmsen | 26 februari 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» ECOWAS heft sancties tegen Niger op

» Zelensky: Oekraïne heeft 31.000 soldaten verloren in twee jaar oorlog

Biden roept Netanyahu op om af te zien van invasie van Rafah

In het Amerikaanse tv-programma Face the Nation van CBS News kondigde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zondag een offensief aan op Rafah, waar ongeveer 1,4 miljoen Palestijnen hun toevlucht hebben gezocht voor de oorlog. Volgens Netanyahu gaat het leger maandag beginnen met het ‘evacueren van burgers uit gevechtszones’.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Netanyahu de afgelopen weken opgeroepen om niet door te gaan met een invasie van de stad in Zuid-Gaza. Desondanks zet Netanyahu zijn offensief voort. ‘We zullen de klus klaren en de totale overwinning behalen, die nodig is voor een veilige toekomst voor Israël, een betere toekomst voor Gaza en een betere toekomst voor het Midden-Oosten,’ zei hij in het tv-programma.

Over de onderhandelingen over een wapenstilstand zei de Israëlische premier dat Hamas zich op ‘een andere planeet’ bevond, maar hij verzekerde dat zijn regering er alles aan deed om de resterende gijzelaars te bevrijden. De Israëlische leider verdedigde ook zijn militaire actie in Gaza en zei dat de Verenigde Staten ‘veel meer’ zouden doen als ze geconfronteerd zouden worden met een terroristische aanval zoals die van 7 oktober.

Recent verschenen