Nog bijna 200 vermisten na aardbeving in Japan

© Kyodo News / AP

CGTN

| Washington D.C. | Boris van der Spek | 05 januari 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» IS zegt achter bloedige aanslag in Iran te zitten

» ‘Trump ontving voor miljoenen aan betalingen van buitenlandse regeringen’

Bij de beving kwamen zeker 84 mensen om het leven

Duizenden reddingswerkers zijn aan het zoeken naar overlevenden van de aardbeving op Nieuwjaarsdag in Japan, die aan minstens 84 mensen het leven heeft gekost. Tot nu toe zijn 156 mensen gered, maar volgens de autoriteiten zijn er nog minstens 179 anderen vermist. Dat schrijft het Chinese CGTN.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Overlevingskansen nemen 72 uur na een beving af, zeggen de hulpverleners. Drie dagen na de ramp zijn zeker dertig dorpen echter nog steeds ontoegankelijk, volgens de autoriteiten van de prefectuur Ishikawa, waar de beving het hardst toesloeg. Veel mensen blijven grotendeels afgesneden van voedsel, water, elektriciteit en communicatie, terwijl het in delen van Japan vriest.

De omvang van de schade van de aardbeving en de tsunami die volgde, blijft onduidelijk, omdat reddingswerkers moeite hebben om de meest noordelijke gebieden van het schiereiland te bereiken door schade aan de infrastructuur. Sommige hulp werd over zee geleverd in plaats van over land. Boten van de kustwacht bereikten woensdag de havens van Wajima en Suzu.

Lees ook:

Recent verschenen