Oekraïne wint terrein rondom Bachmoet: Klisjtsjiivka herovert

Schermafbeelding © Twitter

Kyiv Post

| Kyiv | Joep Harmsen | 18 september 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Taiwan zou 103 Chinese militaire vliegtuigen hebben gedetecteerd in luchtruim

» VN: Minder doden dan gedacht bij overstromingen Libië

Oekraïne nadert Bachmoet

Oekraïne heeft verklaard dat het de tactisch belangrijke plaats Klisjtsjiivka, ten zuiden van Bachmoet, heeft heroverd. ‘Klisjtsjiivka is bevrijd van de Russen’, berichtte Oleksandr Syrsky, commandant van de grondtroepen van het Oekraïense leger, op Telegram. Op beelden en foto’s op sociale media was te zien hoe Oekraïense troepen vlaggen vasthielden tussen de ruïnes van het verwoeste dorp, bericht Kyiv Post.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De bevrijding van Klisjtsjiivka komt slechts een paar dagen nadat de Oekraïense strijdkrachten het nabijgelegen dorp Andriivka heroverden. ‘Beide zijn nu onbewoonbare ruïnes’, schrijft de Oekraïense website. Klisjtsjiivka, waar enkele honderden mensen woonden voordat Moskou in februari 2022 zijn grootschalige invasie in Oekraïne begon, werd in januari door Russische troepen ingenomen.

‘Ik wil in het bijzonder de soldaten noemen die het grondgebied van Oekraïne in de sector Bachmoet stap voor stap terugnemen,’ verklaarde president Volodymyr Zelensky in zijn dagelijkse videoboodschap. ‘Klisjtsjiivka: bravo!’

Volgens The Washington Post kan de herovering van Klisjtsjiivka een belangrijke ontwikkeling betekenen in de Oekraïense opmars in het oosten van het land. ‘De controle over de dorpen aan de rand van Bachmoet zou de Oekraïense strijdkrachten in staat kunnen stellen om de stad weer onder controle te krijgen,’ aldus de Amerikaanse krant.

Lees ook:

Recent verschenen