Onrust bij de BBC én bij The Sun om misbruikaantijgingen

© Tayfun Salci/ZUMA Press Wire

BBC

| Londen | Boris van der Spek | 12 juli 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Einde aan humanitaire missie in Syrië door veto Rusland

» NAVO-top eindigt in teleurstelling voor Oekraïne

De Britse politie doet onderzoek, advocaten ontkennen

Een mogelijk misbruikschandaal bij de BBC heeft voor grote onrust gezorgd bij de Britse omroep. Afgelopen week publiceerde tabloid The Sun een verhaal over een presentator die een tiener geld zou hebben betaald voor naaktfoto’s. De tiener zou mogelijk minderjarig zijn geweest. Op dinsdag meldde de BBC dat een tweede jongen zich heeft gemeld met soortgelijke beschuldigingen.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Om welke presentator het gaat is onduidelijk, maar het zou een toonaangevende medewerker zijn. De persoon in kwestie is geschorst. De politie doet onderzoek, iets waar de Britse premier Rishi Sunak dinsdag ook tot opriep. De advocaten van de jongen hebben echter gezegd dat het verhaal in The Sun niet klopt en slechts gebaseerd is op wat de ouders beweren.

Meerdere Britse media schrijven daarom niet alleen over het vermeende misbruikschandaal bij de BBC en de mogelijke identiteit van de presentator, maar zetten ook hun vraagtekens bij de werkwijze van The Sun. Zo zou er geen sprake zijn geweest van wederhoor en zou geen navraag zijn gedaan bij de jongen zelf.

Lees ook:

Recent verschenen