Republikein Chris Christie staakt strijd tegen Donald Trump

© CJ Gunther / EPA

Politico

| Brussel | Joep Harmsen | 11 januari 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» NASA stelt de terugkeer van astronauten naar de maan uit tot 2026

» Hoorzitting genocidezaak tegen Israël begint vandaag in Den Haag

De Republikeinse kandidaat trekt zich terug

Chris Christie trok zich woensdag terug uit de presidentiële campagne, een week voor het begin van de Republikeinse voorverkiezingen. De voormalig gouverneur van New Jersey was de enige Republikeinse kandidaat die openlijk kritiek durfde te uiten op Donald Trump. Zijn terugtrekking ‘zou een belangrijke troef kunnen zijn’ voor de kandidatuur van Nikki Haley, ‘ook al heeft hij ogenschijnlijk geweigerd’ om haar zijn steun te geven, merkt Politico op.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Chris Christie (61) werd in de peilingen ruimschoots overvleugeld en gooide drie uur voor een nieuw debat tussen de Republikeinse kandidaten, waarin alleen Nikki Haley en Ron DeSantis het tegen elkaar opnamen, de handdoek in de ring. De voorverkiezing begint maandag in Iowa.

Een week later zijn de voorverkiezingen in New Hampshire, waar de terugtrekking van Chris Christie ‘Haley ongetwijfeld zal helpen‘, aldus Politico. Haley staat in die staat op nummer twee in de peilingen en zou de anti-Trump-stemmers van Christie naar zich toe kunnen trekken. ‘Christie lanceerde zijn kandidatuur voor het Witte Huis in juni met de bijna doelbewuste missie om Trump te vernietigen’, schrijft de politieke website.

Recent verschenen