Ruim 1300 bommeldingen op één dag op scholen Slowakije

© Adrian Dennis / AFP

BBC

| Londen | Boris van der Spek | 08 mei 2024

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Israël neemt Palestijnse kant grensovergang bij Rafah over

» Voormalig pornoster Stormy Daniels getuigt in zwijggeldzaak tegen Trump

Door het hele land werden studenten en docenten geëvacueerd

Slowaakse scholen en onder meer banken, ontvingen dinsdag in totaal meer dan 1300 bommeldingen, waardoor in het hele land evacuaties moesten worden uitgevoerd. Dat schrijft de BBC. ‘De daad wordt onderzocht als een bijzonder ernstig misdrijf, in de categorie van een terroristische aanslag’, zei Rastislav Polakovic, het nationale hoofd van de politie.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

‘E-mails begonnen dinsdag vanaf vijf of zes uur ‘s ochtends bij scholen binnen te komen,’ zei Polakovic. Hij zei dat bijna duizend van de bommeldingen gericht waren aan scholen en meer dan honderd ervan werden ontvangen door banken. ‘De politie werkt op volle snelheid, controleert de beveiliging van scholen en probeert de dader te identificeren’, schreef de politie op haar officiële Facebookpagina.

Indien ze gepakt worden, kunnen de daders levenslang krijgen. Volgens autoriteiten zijn op vrijwel alle scholen kinderen en studenten geëvacueerd nadat de bommeldingen binnenkwamen, waardoor in het hele land reguliere schooldagen onderbroken werden.

Recent verschenen