Shanghai beëindigt strikte lockdown na twee maanden

© Hanny Naibaho / Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 01 juni 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Washington stuurt geavanceerde raketwerpers naar Oekraïne

» Songfestivalwinnaars veilen trofee om drones te kopen voor Oekraïense leger

2,67 miljoen bedrijven mogen hun activiteiten weer hervatten

Na twee maanden van strikte opsluiting eindigt vandaag de lockdown in Shanghai. Vanaf woensdag hebben de bewoners geen verklaring meer nodig om hun huis te verlaten, functioneert het openbaar vervoer normaal en kunnen de bewoners weer aan het werk, aldus South China Morning Post. Shanghai heeft de 2,67 miljoen bedrijven, van buurtwinkels tot multinationale fabrikanten, de vrije hand gegeven om hun activiteiten te hervatten. Volgens de autoriteiten heeft de stad de uitbraak van covid-19 onder controle gekregen.

‘De sirenes en ander verkeerslawaai zijn terug op hetzelfde niveau als voor de lockdown. Dit is het Shanghai dat we kennen, met zijn goede en slechte kanten‘, vertelde Ma Zhenxin, een gepensioneerde vrouw die vroeg in de ochtend door de straat jogde, aan South China Morning Post.

De opheffing van de strengste beperkingen zou ertoe kunnen leiden dat veel mensen vertrekken, omdat sommige inwoners vrezen dat de regering opnieuw een lockdown zal invoeren. Het langdurige isolement heeft geleid tot ergernis onder de bevolking en zorgde voor protesten, een zeldzaamheid in China.

Lees ook:

Recent verschenen