Tien doden bij Israëlische inval in vluchtelingenkamp

© Ashraf Amra/APA Images via ZUMA Press Wire

360 Magazine

| Amsterdam | 27 januari 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» VS doden belangrijke IS-leider tijdens operatie in Somalië

» Rusland voor het eerst niet bij herdenking van bevrijding Auschwitz

Palestijnse slachtoffers woonden in een kamp bij Jenin

Israëlische militairen hebben zeker tien Palestijnen gedood tijdens een inval in een vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever. De aanval vond plaats in het kamp in Jenin, schrijft Al Jazeera. Volgens het Israëlische leger ging het om een antiterreuroperatie tegen militante Palestijnen die zich in het kamp zouden hebben schuilgehouden.

De operatie is een van de dodelijkste Israëlische aanvallen op Palestijnse doelen in jaren. Dit jaar zijn er al 29 Palestijnen gedood door Israëlische militairen op de Westelijke Jordaanoever, waar vorig jaar met 172 dodelijke slachtoffers ook al een triest record werd gebroken. De weinige samenwerkingen die er nog waren tussen de Palestijnen en Israëliërs zijn na de aanval verbroken.

Israël heeft sinds kort de meest rechtse regering uit de geschiedenis en de vrees is dat de repressie tegen Palestijnen de komende tijd alleen maar zal toenemen. Daarnaast wordt het als een zorgwekkend signaal gezien dat de internationale gemeenschap de inval in Jenin amper heeft veroordeeld.

Lees ook:

Recent verschenen