Tientallen meisjes vergiftigd op scholen in Iran

© SalamPix

360 Magazine

| Amsterdam | 10 april 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Tunesië: minstens twintig mensen vermist na een bootongeluk

» China houdt meerdaagse militaire oefening rondom Taiwan

Sinds november zijn duizenden schoolmeisjes vergiftigd

Tientallen Iraanse meisjes zijn dit weekend slachtoffer geworden van vergiftigingen door een nog onbekend gas terwijl ze op school waren, schrijft Iran Primer. Op zeker zeven scholen in het land vonden meldingen van vergiftigingen plaats. Meerdere slachtoffers werden opgenomen in het ziekenhuis met zware symptomen.

De vergiftiging van schoolmeisjes in Iran, wat meestal gebeurt door middel van een gas dat via ventilatiesystemen op scholen wordt verspreid, is al maanden een probleem in het land. De eerste meldingen kwamen november vorig jaar binnen en sindsdien zouden er tot zevenduizend scholieren op scholen door het hele land slachtoffer zijn geworden. Doden zijn er tot op heden nog niet gevallen.

Volgens buitenlandse deskundigen zouden bewegingen gelieerd aan het regime achter de aanvallen zitten

Het Iraanse regime zegt de zaak te onderzoeken, maar tast tot dusver in het duister over wie er achter de vergiftigingen zit. Wel zijn er al honderden verdachten gearresteerd. De Iraanse ayatollah Ali Khamenei zegt dat de verantwoordelijken hard gestraft zullen worden, maar volgens buitenlandse deskundigen zouden bewegingen gelieerd aan het regime achter de aanvallen zitten.

Lees ook:

Recent verschenen