Trump moet belastingaangiften openbaren

Evan Vucci/AP

360 Magazine

| Amsterdam | 24 november 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Schotland mag geen onafhankelijkheidsreferendum houden

» ESA kiest voor het eerst astronaut met handicap

Een Democratische commissie onderzoekt Trumps financiën

De voormalige president van de Verenigde Staten Donald Trump moet een deel van zijn belastingaangiften overhandigen aan een Democratische onderzoekscommissie van het Huis van Afgevaardigden, schrijft CNN. Dat heeft het Hooggerechtshof, waarin drie rechters zitten die door Trump zijn benoemd, bepaald. De uitspraak maakt een einde aan een jarenlange strijd tussen Trump en de Democraten, die al langer inzage willen in de financiële handel en wandel van de oud-president.

Voor de Democraten is de uitspraak een overwinning. Zij hopen voor januari met een rapport te kunnen komen, aangezien vanaf januari de Republikeinen de meerderheid in het Huis hebben en de commissie dan naar alle waarschijnlijkheid wordt opgeheven, net als de commissie die onderzoek doet naar de bestorming van het Capitool.

Volgens de Democraten die onderzoek doen naar Trump, heeft hij jarenlang gelogen over de daadwerkelijke waarde van zijn zakenimperium en mogelijk belasting ontdoken. Trump en zijn adviseurs weigerden inzage te geven in de documenten en zeiden dat hij als oud-president recht had op onschendbaarheid. Trump zelf heeft de uitspraak op zijn socialemediaplatform Truth Social veroordeeld.

Lees ook:

Recent verschenen