Twee derde van de Britse jongeren mist lockdowns

© Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 08 april 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Peru: Noodtoestand afgekondigd op snelwegen vanwege truckersprotest

» Malinese leger en vermoedelijke Russische huurlingen doden 300 burgers in Mali

Lockdownnostalgie onder jongeren

Het Britse tijdschrift The Face hield vorige maand in Groot-Brittannië een enquête onder ruim driehonderd jongeren tussen de veertien en drieëntwintig jaar om te onderzoeken welke impact de pandemie op hen had. Een overweldigende meerderheid van 66,9 procent van de respondenten zegt het lockdownleven te missen, ondanks alle beperkingen.

‘Het beste wat ik aan de lockdown heb overgehouden is de relatie met mijn moeder’

Volgens sommige respondenten ging hun geestelijke gezondheid erop vooruit doordat ze zich beter konden concentreren op specifieke zaken. Sommigen begonnen aan een strak fitnessregime, leerden breien of koken, of leerden digitaal mensen kennen die anders hun pad niet gekruist zouden hebben. Weer anderen leerden hun familie waarderen.

‘Het beste wat ik aan de lockdown heb overgehouden is de relatie met mijn moeder’, liet de veertienjarige Lucy bijvoorbeeld weten. ‘Vroeger spraken we elkaar nooit en nu kan ik met haar praten zoals ik met een vriendin praat.’ Voor Denise, tweeëntwintig, leidde de lockdown tot het ontdekken en accepteren van haar seksuele identiteit: ‘Ik ben uit de kast gekomen als non-binair en voel me nu helemaal mezelf.’

Lees ook:

Recent verschenen