Twee leiders van Rohingya-kamp vermoord in Bangladesh

© SH Saw Myint / Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 18 oktober 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Australië erkent Jeruzalem niet langer als hoofdstad Israël

» Brazilië: Lula en Bolsonaro noemen elkaar leugenaar in televisiedebat

Veiligheid in vluchtelingenkampen verslechtert

Een groep van een dozijn mensen heeft zaterdag in Bangladesh twee leiders van de Rohingya-gemeenschap vermoord met messen en bijlen. De moordaanslag laat zien hoe de veiligheid in de vluchtelingenkampen, waar bijna een miljoen mensen wonen, verslechtert, schrijft Al Jazeera.

Een politieagent uit Bangladesh die belast is met de veiligheid in wat Al Jazeera omschrijft als ‘ellendige kampen’ wijt de moorden aan het Arakan Rohingya Salvation Army (ARSA), een gewapende groep die vecht in Myanmar. ‘De interne conflicten in Myanmar beïnvloeden de veiligheidssituatie in de kampen,’ aldus de agent.

Bangladesh heeft Rohingya-vluchtelingen ondergebracht in een groot aantal kampen sinds zij in 2017 op de vlucht sloegen voor het militaire optreden tegen de bevolkingsgroep in Myanmar. Het grootschalige staatsgeweld tegen de Rohingya is momenteel onderwerp van een genocideonderzoek door het hoogste VN-tribunaal. De recente moorden maken deel uit van een ‘escalatie van het geweld in de afgelopen maanden, nu bendes proberen de drugshandel te controleren en burgerlijke vluchtelingenleiders te intimideren door middel van moord en ontvoering’, aldus Al Jazeera.

https://www.youtube.com/watch?v=0xfjr_R_tnc&t=4s&ab_channel=AlJazeeraEnglish

Lees ook:

Recent verschenen