Twee parlementsleden in VK ontslagen vanwege steun aan Palestina

© AP

BBC

| Londen | Boris van der Spek | 31 oktober 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» General Motors en Stellantis komen tot akkoord over verbetering salaris

» Hooggerechtshof van Venezuela mengt zich in voorverkiezingen oppositie

Zowel de Tories als Labour hebben iemand ontslagen

Een Brits Conservatief parlementslid is maandag ontslagen als assistent van een minister nadat hij had opgeroepen tot een staakt-het-vuren in Israël en Gaza. Dat schrijft de BBC. Paul Bristow werd ontslagen als secretaris bij het ministerie van Wetenschap, Innovatie en Technologie nadat hij premier Rishi Sunak publiekelijk had opgeroepen om een gevechtspauze te steunen.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Onschuldige Palestijnen ‘mogen niet lijden onder collectieve straffen voor de misdaden van Hamas,’ zei Bristow in zijn brief, die hij ook op Facebook zette. Op dezelfde dag schorste de Labourpartij Andy McDonald, het linkse parlementslid voor Middlesbrough, vanwege opmerkingen die hij in het weekend maakte bij een protestmars, waaronder de controversiële zin ‘from the river to the sea’.  

In zijn toespraak zei McDonald: ‘We zullen niet rusten tot we gerechtigheid hebben. Totdat alle mensen, Israëli’s en Palestijnen, tussen de rivier en de zee in vreedzame vrijheid kunnen leven.’ Een woordvoerder van de partij noemt de opmerkingen ‘zeer beledigend’ en zegt dat McDonald geschorst is lopende een onderzoek.

Lees ook:

Recent verschenen