Verenigde Staten maken zich op voor midterms

© Mirah Curzer / Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 07 november 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Klimaattop COP27 van start in Egypte

» Italië weigert alle migranten van schip te halen

Republikeinse Partij kan meerderheid in Huis heroveren

De Verenigde Staten maken zich op voor de Congresverkiezingen op dinsdag. De Republikeinse partij verwacht de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden en mogelijk ook in de Senaat te heroveren. Ruim 39 miljoen mensen hebben volgens The Washington Post hun stem al uitgebracht.

De verkiezingen worden gezien als een test voor de regering van Joe Biden, die de afgelopen twee jaar wisselende successen heeft gekend met zijn wetsvoorstellen, mede door de pandemie en de daaropvolgende economische crisis. Met een meerderheid in het Huis voor de Republikeinse Partij wordt verwacht dat de tweede helft van zijn ambtstermijn nog uitdagender wordt.

Een grote rol is bij de campagnes weggelegd voor Biden, maar ook oud-presidenten Barack Obama en Bill Clinton hebben zich bij verschillende rally’s laten zien. De Republikeinse Partij heeft Donald Trump, die nog steeds immens populair is bij de achterban, op verschillende plekken campagne laten voeren. Trump zal naar verwachting deze maand nog bekendmaken dat hij zal meedoen aan de volgende presidentsverkiezingen.

Lees ook:

Recent verschenen