Vermoedelijk menselijke resten gevonden in brokstukken van onderzeeër Titan

© Paul Daly / CP / ABACAPRESS.COM

BBC

| Londen | Joep Harmsen | 29 juni 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Oekraïne: 11 doden bij Russische raketaanval op pizzeria in Kramatorsk

» Saoedi-Arabië: twee doden bij een vuurgevecht voor het Amerikaanse consulaat in Jeddah

De brokstukken worden onderzocht

Op woensdag zijn verschillende brokstukken van de onderzeeër de Titan aan land gebracht, meldt de BBC. In het wrak zijn vermoedelijk menselijke resten gevonden. De brokstukken worden onderzocht en kunnen ‘cruciale elementen opleveren om de oorzaak van deze tragedie te begrijpen’, aldus kapitein Jason Neubauer van de Amerikaanse kustwacht, die het onderzoek leidt.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De toeristische onderzeeër implodeerde eerder deze maand op grote diepte in de Atlantische Oceaan, waarbij alle vijf opvarenden om het leven kwamen. De kustwacht was aanvankelijk ‘sceptisch over de kans om de lichamen terug te vinden’, schrijft de BBC. Tot nu toe zijn er vijf grote stukken van de onderzeeër gevonden in een groot puinveld in de buurt van de boeg van de Titanic.

OceanGate, de eigenaar van de Titan, is bekritiseerd om het gebrek aan veiligheidsmaatregelen. Zo was de onderzeeër niet gecontroleerd door een externe partij. In een verklaring vorige week noemde OceanGate het ‘een extreem trieste tijd voor onze werknemers die uitgeput zijn en diep rouwen om dit verlies’.

Lees ook:

Recent verschenen