Veroordeelde oud-premier Pakistan gaat in beroep tegen celstraf

© K.M. Chaudary / AP

Al Jazeera

| Doha | Boris van der Spek | 08 augustus 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» VN-tribunaal legt proces tegen Rwanda-verdachte stil wegens dementie

» Brazilië organiseert eerste Amazone-top in veertien jaar

Imran Khan kreeg drie jaar celstraf wegens corruptie

Na zijn veroordeling voor corruptie heeft de Pakistaanse ex-premier Imran Khan aangekondigd in beroep te gaan. Volgens Al Jazeera wil Khan zijn gevangenisstraf van drie jaar aanvechten om mee te kunnen doen aan de verkiezingen later dit jaar. Voorlopig blijft de voormalig cricketspeler vastzitten in een gevangenis in Islamabad.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Khan werd eind vorige week veroordeeld omdat hij in zijn tijd als premier buitenlandse giften die aan de staat waren gedaan, zou hebben doorverkocht. Hij heeft de beschuldigingen altijd ontkend en zegt dat Shehbaz Sharif, die hem verving na zijn arrestatie eind vorig jaar, hem probeert de mond te snoeren. Ook beschuldigt hij het Pakistaanse leger van een machtsovername.

Nadat Khan werd veroordeeld, publiceerden zijn advocaten een vooraf opgenomen video waarin hij zijn aanhangers opriep vreedzaam te demonstreren tegen de veroordeling. Daar is minder massaal gehoor aan gegeven dan eerder dit jaar, toen tienduizenden Pakistanen in Islamabad de straat op gingen om te betogen tegen de arrestatie.

Lees ook:

Recent verschenen