VS: 4,4 miljoen mensen namen ontslag of veranderden van baan in februari

© Clem Onejeghuo / Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 12 april 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Democratische Republiek Congo wordt grootste land in Oost-Afrikaans handelsblok

» VK gaat claims over gebruik chemische wapens in Marioepol onderzoeken

Krappe arbeidsmarkt in de VS

In een historisch krappe arbeidsmarkt zijn in februari 4,4 miljoen werknemers in de VS van baan veranderd. Werkgevers namen 6,7 miljoen mensen aan, terwijl ze 11,3 miljoen vacatures hadden uitstaan, aldus een rapport van het Bureau of Labor Statistics dat deze week werd gepubliceerd.

‘We zien nog steeds een ongebruikelijke hoeveelheid beweging op de arbeidsmarkt’, aldus Erica Groshen, econoom aan de Cornell University en voormalig hoofd van het Bureau of Labor Statistics tegen The Washington Post. ‘We hielden allemaal onze adem in tijdens de ergste momenten gedurende de pandemie, maar dat is veranderd.’

De nieuwste cijfers tonen dat een langere periode van economische dynamiek zich voortzet: vorig jaar creëerden Amerikaanse werkgevers een recordaantal van 7 miljoen banen. Alleen al in februari van dit jaar kwamen er 678.000 banen bij, waardoor het werkloosheidscijfer het historische dieptepunt heeft bereikt van 3,8 procent. De huidige omstandigheden sporen werknemers ook aan om gunstigere arbeidsvoorwaarden en hogere lonen te eisen.

Lees ook:

Recent verschenen