VS: Ron DeSantis stapt uit de presidentsverkiezingen en steunt Trump

© Michael Reynolds / EPA

The Wall Street Journal

| New York | Sterre Kilsdonk | 22 januari 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Hamas geeft ‘fouten’ toe bij aanval van 7 oktober

» 500 mensen geëvacueerd en 47 vermist na aardverschuiving in Chinees dorp

Nikki Haley blijft nog in de race 

Ron DeSantis, de gouverneur van Florida, heeft twee dagen voor de voorverkiezingen in New Hampshire laten weten zich terug te trekken uit de Republikeinse voorverkiezingen en Trump te steunen. Dat schrijft The Wall Street Journal. Nu gaat de race om wie het gaat opnemen tegen Joe Biden alleen nog tussen voormalig president Donald Trump en voormalig gouverneur van South Carolina Nikki Haley. Trump blijft vooralsnog dominant in alle peilingen.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De gouverneur bleek soms ‘een onhandige campagnevoerder te zijn, die zich ongemakkelijk leek te voelen bij de interactie met kiezers’, schrijft The Wall Street Journal. Critici vonden dat hij moeite had om humor en warmte te tonen. DeSantis behaalde vorige week een verre tweede plaats in de voorverkiezingen van Iowa. 

‘Ik schort vandaag mijn campagne op’, liet de 45-jarige DeSantis weten middels een video op sociale media. ‘Het is mij duidelijk geworden dat een meerderheid van de Republikeinse kiezers Trump nog een kans wil geven.’ Hij zei dat hij Trump steunde ‘omdat we niet terug kunnen naar de oude Republikeinse garde’. Hij uitte ook kritiek op Nikki Haley.

Een woordvoerder van de Trump-campagne zei vereerd te zijn met de steun en voegde eraan toe: ‘Het is nu tijd voor alle Republikeinen om zich achter president Trump te scharen’ om president Biden in november te kunnen verslaan. 

Recent verschenen