Zeker tien Palestijnen omgekomen bij inval Israëlische leger

© EPA/Alaa Badarneh

360 Magazine

| Amsterdam | 23 februari 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Primeur in VS: stadsbestuur Seattle verbiedt discriminatie op grond van kaste

» Poetin ontvangt Chinese topdiplomaat en maakt nieuwe afspraken

De inval vond plaats op de Westelijke Jordaanoever

Bij een inval door Israëlische militairen in de stad Nablus op de Westelijke Jordaanoever zijn woensdag zeker tien Palestijnen om het leven gekomen. Volgens Al Jazeera gaat het onder meer om een veertienjarige jongen. Ruim honderd mensen zijn gewond geraakt bij de gewelddadigheden.

De Israëlische operatie was gericht op een huis waar Palestijnse militante strijders zich zouden verschuilen. Er ontstond een vuurgevecht, waarbij drie Palestijnen omkwamen. Vervolgens kwamen er Palestijnen op het tumult af die de Israëlische militairen bestookten met stenen en explosieven. De meeste doden en gewonden vielen door rondvliegende kogels.

Sinds de nieuwe, zeer nationalistische regering is aangetreden in Israël is het geweld in de Palestijnse gebieden toegenomen. Militaire operaties en invallen komen steeds meer voor, vaak met dodelijk geweld. Zo zijn dit jaar al zestig Palestijnen, waaronder dertien kinderen, vermoord door Israëlische militairen. De aanvallen door Israël worden vaak beantwoord met nieuwe aanslagen door Palestijnse groeperingen.

Lees ook:

Recent verschenen