Donald Trump trapt nieuwe verkiezingscampagne af

360 Magazine

| Amsterdam | 30 januari 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Ierland wil gezondheidswaarschuwingen op alcoholische producten

» Rond de zeshonderd doden sinds begin protesten Iran

Trump wil in 2024 weer president worden

Donald Trump heeft zaterdag officieel zijn campagne voor de presidentsverkiezingen van 2024 afgetrapt. Trump moet eerst nog wel de nominatie voor de Republikeinse Partij in de wacht slepen. Verschillende partijgenoten, waardoor zijn grote uitdager Ron DeSantis, gouverneur van Florida, moesten het volgens Politico ontgelden.

Sinds het tegenvallende resultaat voor de Republikeinen bij de tussentijdse verkiezingen, is de steun binnen die partij voor Trump afgebrokkeld, met name omdat door hem gesteunde kandidaten verloren. Dat er verschillende onderzoeken naar Trump lopen, onder meer voor zijn rol bij de bestorming van het Capitool, maakt dat enkele Republikeinse kopstukken zoeken naar alternatieven voor de volgende presidentsverkiezingen.

De 76-jarige Trump ziet zichzelf echter nog als dé kandidaat voor de Republikeinen. Tijdens zijn rally in New Hampshire trok de oud-president van leer tegen de huidige president Joe Biden, tegen Republikeinen die niet op hem stemmen, tegen ‘marxisten’ en de ‘transgenderbeweging’. Of Trump mag meedoen hangt af van het ministerie van Justitie, dat hem mogelijk strafrechtelijk vervolgt voor de Capitoolbestorming.

Lees ook:

Recent verschenen