Festival Burning Man valt in het water door noodweer

© Rebecca Barger / AP

CNN

| Atlanta | Boris van der Spek | 05 september 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Kim Jong-un bezoekt Rusland dit jaar

» Generaal in Gabon beëdigd als president na staatsgreep

Duizenden bezoekers strandden in de modder in de woestijn

Aanhoudend noodweer heeft de droge woestijn in Nevada in een gigantische modderpoel getransformeerd. Voor de duizenden bezoekers van het festival Burning Man betekent dat een domper: sinds dit weekend proberen zij weg te komen van het festivalterrein, maar de meeste pogingen stranden. Voertuigen komen vast te zitten in de blubber. Zeker 70.000 mensen zouden het terrein niet kunnen verlaten, meldt CNN.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Door de zware regenval in Nevada probeerden veel bezoekers al eerder weg te komen. Toen dat niet lukte, adviseerde de organisatie van Burning Man hen om zuinig om te gaan met voedsel en water. Het festival wordt op ruim acht kilometer van de snelweg georganiseerd, wat vertrekken onder de huidige omstandigheden bemoeilijkt.

Hoewel de meeste regen inmiddels voorbij is, is het festivalterrein nog steeds moeilijk begaanbaar. Daarom wil de organisatie dat de meeste bezoekers pas vertrekken als het festival voorbij is, op dinsdag. Op maandag vond het hoogtepunt van Burning Man plaats, toen een enorme houten man in brand werd gestoken.

Lees ook:

Recent verschenen