In de VS heb je geen bachelordiploma nodig voor een goed betaalde baan

© Annie Gray / Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 21 oktober 2021

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Aanslag in Damascus weerlegt het beeld van een veilig Syrië

» Vreugdetranen in Myanmar na vrijlating van 5000 gevangenen

Meer inkomen met minder opleiding

Algemeen wordt aangenomen dat hoe meer opleiding je hebt, hoe meer geld je zult verdienen. Maar uit een nieuwe studie van het Centre on Education and the Workforce van Georgetown University blijkt dat een groeiend aantal mensen in de VS zonder bachelordiploma nu meer verdient dan degenen met zo’n diploma, meldt NPR.

Het soort baan en woonplaats kunnen meer van invloed zijn op het inkomen dan het soort diploma

Tussen 2017 en 2019 verdienden 16 procent van de werknemers met alleen middelbare school, 23 procent met een onafgemaakte universitaire opleiding en 28 procent van de houders van een associate degree (een tweejarige opleiding met een praktijkgerichte opzet), meer geld dan de helft van alle werknemers met een bachelordiploma. Het onderzoek suggereert dat studiekeuze, het soort baan waarin wordt opgeleid en woonplaats meer van invloed kunnen zijn op het inkomen dan het soort diploma, stelt de Amerikaanse publieke radio-omroep.

Volgens Tony Carnevale, een van de auteurs van het rapport, ondersteunen deze bevindingen het idee dat het advies om te gaan studeren niet altijd het beste is voor middelbare scholieren.

Lees ook:

Recent verschenen