Italiaanse docenten vallen leerlingen lastig vanwege uitdagende kleding

© Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 04 maart 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Kunstenaar Pavlo Makov verkoopt zijn kunst voor Oekraïense wapens

» Onderzoek: muggen prikken je sneller als je rode of oranje kleren draagt

Docenten belagen meisjes vanwege hun kleding

Een docent klassieke talen, die van een school was weggestuurd omdat hij de coronamaatregelen niet respecteerde en vervolgens tijdelijk werd aangesteld op het Orazio Lyceum in Rome, heeft grote verontwaardiging veroorzaakt met een Facebook-bericht, aldus Corriere della Sera. Daarin schreef hij: ‘Bidden we gezamenlijk voor degenen die hun dochters verkleed als hoeren naar school laten gaan.’

Die opmerking volgde een week nadat een leraar op een andere school in de Italiaanse hoofdstad met een soortgelijke opmerking woede veroorzaakte. ‘Loop je soms op Via Salaria?’ had hij gevraagd aan een leerling die een naveltruitje droeg, verwijzend naar een straat in de buitenwijken van Rome die bekendstaat als tippelzone. Na zijn opmerking verschenen studentes uit protest massaal in minirokjes en hotpants op school.

Collega’s van de uitzendkracht op het Orzaio Lyceum laten weten ‘afstand te nemen’ van zijn bericht dat ‘de waardigheid’ de van leerlingen schaadt. De verwachting is dat de docent zal worden ontslagen.

Lees ook:

Recent verschenen