Kritiek op ambassadeur Israël bij de VN na dragen gele Davidster

© Eduardo Munoz Alvarez / AP

The Jerusalem Post

| Jeruzalem | Boris van der Spek | 01 november 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Afghanen verlaten Pakistan massaal na oproep te vertrekken

» Tientallen doden na luchtaanval op vluchtelingenkamp Gaza

Tijdens de Holocaust werd de ster gedragen door Joden

De ambassadeur van Israël bij de Verenigde Naties heeft maandag tijdens zijn toespraak voor de VN-Veiligheidsraad een gele Jodenster op zijn borst gedragen. Volgens Gilad Erdan zal hij de davidster blijven dragen tot leden van de raad de ‘wreedheden’ van Hamas zouden veroordelen. De actie werd al snel veroordeeld door de directeur van het Yad Vashem Holocaustmonument, schrijft The Jerusalem Post.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

‘Sommigen van jullie hebben niets geleerd in de afgelopen 80 jaar. Sommigen van jullie zijn vergeten waarom dit orgaan is opgericht,’ zei gezant Gilad Erdan, die boos is omdat de VN-Veiligheidsraad nog geen enkele resolutie heeft aangenomen waarin het de aanvallen van Hamas veroordeelt. ‘We zullen deze ster dragen, totdat jullie wakker worden en de wreedheden van Hamas veroordelen,’ zei hij.

De actie werd veroordeeld door Yad Vashem Holocaust Museum directeur Dani Dayan, die zei dat het ‘zowel de slachtoffers van de Holocaust als de staat Israël onteert. De gele ster’, schreef Dayan op Twitter. ‘Vandaag hebben we een onafhankelijk land en een sterk leger’.

Lees ook:

Recent verschenen