Lula benoemt laatste ministers en voltooit kabinet

© Caio Guatelli / AFP

360 Magazine

| Amsterdam | 30 december 2022

» India onderzoekt doden door hoestsiroop

» Onrust in Bolivia na arrestatie oppositieleider

Bekende milieuactivist wordt minister van Milieu

De nieuw verkozen Braziliaanse president Lula heeft zijn kabinet compleet. Op donderdag werden de laatste van de 37 ministerposten ingevuld, schrijft het Braziliaanse Folha de São Paulo. In het kabinet is plek voor elf vrouwelijke ministers, een record voor het Zuid-Amerikaanse land. Lula wordt op 1 januari beëdigd.

Eén van de ministersposten waar met veel belangstelling naar werd uitgekeken, was die van Milieu, gezien de ontbossing van het Amazoneregenwoud die onder de huidige president Jair Bolsonaro drastisch is toegenomen. Lula heeft op die positie Marina Silva benoemd, een activist die al eerder minister van Milieu was. Onder haar vorige termijn nam het aantal beschermde gebieden in de Amazone flink toe, waardoor de ontbossing afnam.

Verder is er plek voor de voormalige politieke tegenstanders Simone Tebbet en Fernando Haddad, wat handreikingen lijken om eenheid in de nieuwe coalitie te smeden. In het Congres heeft de rechtse oppositie een aanzienlijk aantal zetels, wat betekent dat Lula veel zal moeten samenwerken om wetten door het parlement te krijgen.

Lees ook:

Recent verschenen
LH 822 cast 5 Fukuoka Rita Boogaart

Agenda

Lula benoemt laatste ministers en voltooit kabinet
till TILL 02635 R rgb scaled 1

Gerecenseerd

360 Magazine | Amsterdam
TIJDELIJKE AANBIEDING
Drie maanden onbeperkt digitaal toegang tot 360 voor maar € 15
bo pc
Drie maanden onbeperkt digitaal toegang tot 360 voor maar € 15! Ja, ik steun 360