Oekraïne wil energie besparen met winter in aantocht

© Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 23 november 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Erdogan wil grondoffensief in Syrië beginnen

» Bolsonaro probeert stemmen ongeldig te verklaren

Door Russische aanvallen kampen veel regio’s met stroomuitval

De eerste sneeuw is gevallen in Oekraïne. Aangezien de winter zich aandient, hebben Oekraïense autoriteiten inwoners van het land opgeroepen vooral zuinig om te gaan met energie en zo veel mogelijk kleren en dekens in te slaan, meldt persbureau Reuters. Aanleiding zijn de aanhoudende aanvallen door de Russische strijdkrachten op de Oekraïense energievoorzieningen.

Naar verwachting zullen miljoenen mensen met energieproblemen kampen in de winter vanwege het Russisch geweld. De Verenigde Naties waarschuwden al eerder voor een mogelijke humanitaire ramp, ondanks dat Oekraïne een relatief zachte herfst heeft doorgemaakt. Een groot aantal ziekenhuizen in het land zouden al kampen met tekorten aan water, brandstof en stroom.

In alle regio’s van het land zullen de komende tijd geplande onderbrekingen op het elektriciteitsnet plaatsvinden om zo veel mogelijk energie te besparen. Autoriteiten hebben gezegd niet uit te sluiten dat, zolang de Russische aanvallen op het energienet aanhouden en de winterkou doorzet, burgers geëvacueerd moeten worden.

Lees ook:

Recent verschenen