Rechter: Trump en zijn organisatie schuldig aan fraude

© Joshua Boucher/The State/TNS

The Washington Post

| Washington D.C. | Boris van der Spek | 27 september 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Ruim honderd doden bij brand op bruiloft in Irak

» Negen Italiaanse jongeren opgepakt in schokkende misbruikzaak

Trump zou gelogen hebben over de waarde van zijn imperium

Donald Trump en zijn Trump Organization zijn volgens een rechter in New York schuldig aan fraude. Dat meldt The Washington Post. Volgens de rechter hebben Trump, zijn twee zonen en zijn organisatie voor zeker 3,6 miljard dollar gefraudeerd bij banken en verzekeraars.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Trump deed dat door de waarde van zijn bezittingen en vermogen hoger voor te stellen dan die in werkelijkheid was. Hierdoor kon de oud-president gunstige leningen, verzekeringen en belastingvoordelen krijgen. De fraude zou hebben plaatsgevonden tussen 2011 en 2021, onder meer op golfbanen van Trump in Schotland, in zijn penthouse in New York en op zijn landgoed in Mar-a-Lago.

De rechter zal waarschijnlijk een boete eisen van 250 miljoen dollar en Trump en zijn organisatie een verbod geven om nog langer zaken te doen in de staat New York. De advocaten van Trump hebben opgeroepen om de aanklacht te verwerpen met het argument dat het publiek geen schade heeft ondervonden van zijn acties. Trump zelf noemt de vervolging een ‘heksenjacht’.

Lees ook:

Recent verschenen