Hunter Biden wordt aangeklaagd wegens illegaal wapenbezit

© Kenny Holston / The New York Times

The Wall Street Journal

| New York | Joep Harmsen | 07 september 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Israëlische wetenschappers creëren kunstmatige menselijke embryo

» Spaanse voetbalster Hermoso klaagt Rubiales aan voor aanranding vanwege kus

Zoon van de president hangt een gevangenisstraf boven het hoofd

De Amerikaanse aanklager David Weiss zei woensdag dat hij een aanklacht gaat indienen tegen Hunter Biden. ‘Hierdoor blijven de juridische problemen van de jongere Biden in de schijnwerpers staan terwijl president Biden campagne voert voor herverkiezing’, schrijft The Wall Street Journal. Biden wordt beschuldigd van belastingfraude en het verkrijgen van een vuurwapen terwijl hij verslaafd was aan drugs, wat illegaal is in de VS.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Hunter Biden was tot een voorlopig akkoord gekomen met aanklager Weiss in juni, waarmee hij een pijnlijke rechtszaak en mogelijke gevangenisstraf zou kunnen vermijden. Biden zou schuldig pleiten in twee kleine belastingzaken en instemmen met andere voorwaarden om vervolging voor een aanklacht wegens vuurwapenbezit te ontlopen en gevangenisstraf te vermijden, maar in juli schrapte een rechter de overeenkomst vanwege bedenkingen over de rechtsgeldigheid. Daarom moet Hunter Biden alsnog voorkomen.

De voorganger van Joe Biden, Donald Trump, en veel andere Republikeinen hebben de zoon van de president tot een van hun favoriete doelwitten gemaakt en zien hem als de achilleshiel van de Democraat. Naast belastingontduiking en illegaal wapenbezit wordt Hunter ook nog verdacht van misbruik van de macht van zijn vader voor eigen gewin. Volgens met name de Republikeinen zou Hunter daardoor vervolging in Oekraïne hebben ontlopen.

Lees ook:

Recent verschenen