Republikein Ron DeSantis gaat presidentskandidatuur bekendmaken

© Cristobal Herrera -Ulaskevich /EPA

NBC

| New York | Boris van der Spek | 24 mei 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Massaal misbruikschandaal in Rooms-Katholieke Kerk in Illinois ontdekt

» Nog veel onduidelijkheid over Russische inval in Belgorod

De gouverneur van Florida zal dat doen in gesprek met Elon Musk

De huidige gouverneur van Florida Ron DeSantis gaat woensdag bekendmaken dat hij kandidaat voor de Republikeinse Partij wil zijn bij de presidentsverkiezingen in 2024. Dat maakte de Amerikaanse televisiezender NBC dinsdag bekend. Hij zal zijn kandidatuur bekendmaken in een livestream met de eigenaar van Twitter Elon Musk, zo schreef Musk zelf op zijn Twitteraccount.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Dat DeSantis gaat meedingen voor de kandidatuur is voor weinigen een verrassing: de afgelopen maanden deed de gouverneur van Florida verschillende Amerikaanse staten aan voor rally’s en probeerde hij zich met een streng conservatief beleid in zijn staat te profileren als een betrouwbaar alternatief voor zijn grote rivaal, oud-president Donald Trump.

Donald Trump, die al eerder bekendmaakte mee te gaan doen voor herverkiezing als president van de VS, richtte zijn pijlen al regelmatig op DeSantis. Ondanks de vele rechtszaken en controverses waar Trump in verwikkeld is, zou hij nog steeds de topkandidaat zijn om de kandidatuur voor de Republikeinse Partij in de wacht te slepen. DeSantis staat er in de interne peilingen een stuk minder goed voor.

Lees ook:

Recent verschenen